Een rijke geschiedenis als meubelspecialist

 • Het ontstaan

  In 1957 is de firma Zijlstra gestart als metaalverwerkend productiebedrijf in woondecoratie artikelen. In de tijd leverde het bedrijf een breed assortiment van metalen, tinnen en messing woondecoratie artikelen aan de detaillist. Producten zoals rookstandaards, onderzetters, lectuurbakken, kaarsenkandelaars en kapstokken werden jarenlang in Tiel geproduceerd en vonden gretig aftrek bij een groot publiek. Ook toen al voerde Zijlstra een zeer breed assortiment van producten die in die tijd innovatief en eigentijds waren.

 • Aanpassing aan de markt

  In de zeventiger jaren kwam de detailhandel steeds meer onder druk te staan. Specifieke woondecoratiewinkels zoals ze in die tijd nog bestonden, verdwenen meer en meer. Zij gingen op in grote huishoudelijke winkelketens. Een logisch gevolg hiervan was dat het accent binnen de collectie van Zijlstra langzaam verschoof van woondecoratie naar (klein) meubelen.

 • Ruim 60 jaar ervaring

  Daar het bedrijf inmiddels al over een ruime kennis beschikte van metaal, metalen meubelen en glaswerk, werden er steeds meer meubelen van deze grondstoffen toegevoegd aan het programma. Ook kwamen er houten meubelen in het assortiment. De eerste productie van glazen meubelen startte eind jaren zeventig en nog steeds maken deze producten een belangrijk deel uit van het Zijlstra assortiment. Uiteraard inmiddels aangepast naar de smaak van de 21e eeuw.

 • Uitbreiding

  In 2004 heeft Zijlstra flink uitgebreid. Een volledig nieuw logistiek centrum is ingericht waardoor het mogelijk werd nog efficiënter en sneller te leveren. De logistieke processen werden compleet geautomatiseerd. In totaal beschikt Zijlstra nu over zo’n 10.000 m2 eigen magazijnruimte en heeft zij de beschikking over een eigen transportapparaat.

 • Tegenwoordig

  Inmiddels is Zijlstra uitgegroeid tot een totaalleverancier van (klein) meubelen en verlichting waarbij haar marktpositie altijd leidend is gebleven. Belangrijk is dat Zijlstra met eigen productielocaties de grote flexibiliteit waar zij bekend om staat, altijd heeft weten te behouden. Aanpassingen in het programma bieden Zijlstra de vrijheid continu in te spelen op de markt.

  Inmiddels bestaat het assortiment uit ruim 800 verschillende modellen die nagenoeg alle direct uit voorraad leverbaar zijn.

INFORMATIE

 • Transport
  Zijlstra is meer dan 50 jaar een begrip in de meubelbranche. Als meubelspecialist levert Zijlstra al meer dan een halve eeuw ruim 800 producten direct uit voorraad aan de meubeldetailhandel. Vanuit Tiel worden de leveringen naar vele landen binnen en buiten Europa verzorgd. Meer dan 60% van de omzet wordt geëxporteerd. Een wijd net van agenten zorgt voor een adequate bewerking van diverse markten.
 • Constante ontwikkeling
  Als meubelfabrikant werkt Zijlstra continu aan een eigentijds assortiment. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste productiemethoden. Productlijnen worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit en flexibiliteit. Elke fase in het productieproces wordt nauwkeurig gevolgd.
 • Eigen collectie
  In samenwerking met een deskundig team op het gebied van design en marketing ontwikkelt Zijlstra haar eigen collectie kleinmeubelen en verlichting. Deze collectie is volledig toegespitst op de belangrijkste afzetgebieden. Uiteraard worden de verkooppunten van Zijlstra professioneel ondersteund met uitgebreide verkoopdocumentatie waarin u verschillende brochures en verkooptools aantreft. Zie “Producten”.
 • Geavanceerd logistiek centrum
  Zijlstra beschikt over een volledig geautomatiseerd logistiek centrum met een eigen opslagcapaciteit van ruim 10.000m2. De magazijn- en expeditiemedewerkers dragen dagelijks zorg voor de efficiënte verwerking van de grote stroom goederen. In 95% van de gevallen is Zijlstra in staat om direct uit voorraad te leveren. De producten worden rechtstreeks met eigen transport bij de detaillist geleverd. In overleg kunt u, als detaillist, de goederen eventueel ook zelf komen ophalen.

error: Content is protected !!